מדריך: כיצד נדע האם המוצר שאנו רוכשים ברשת מתאים לרשת החשמל הישראלית
במדריך זה נבין את ההבדלים בין רשתות חשמל שונות – בין רשת החשמל הישראלית ובית רשתות חשמל בחו״ל ואת הבדלי המתחים השונים ברשתות אלו. אך קודם כל, צריך להבין את העובדה הפשוטה שבכל מדינה, רשת החשמל עובד בצורה שונה. בין אם זה מתח שונה, או אם האביזרים השונים, למשל צורת השקעים או מוצרי החשמל השונים, שהיום, הרבה מהם מתאימים באופן כמעט גלובאלי, אך עדיין ישנם הבדלים שלא פעם, יהיו משמעותיים ולכן, יש צורך להבין את הבדלים אלו. לכן, טרם רכישת מוצר חשמלי, חשוב מאוד להבין האם הוא מתאים לרשת השמל הישראלית. בחנות שלנו, אגב, אנו מוכרים רק מכשירים שתומכים ברשת השמל בישראל. שווה לבדוק.
כיצד נדע האם המוצר מתאים עבורנו?
ראשית, חשוב להבין את שיטת העברת המתח ברשת החשמל הישראלית. לא מדובר על צורת התקע והשקע אלא על שיטת העברת המתח. לא ניכנס פה לפרטים טכניים רבים, אבל נאמר רק שמסוכן מאוד (ולא רק למכשיר החשמלי עצמו) להכניס לשקע מכשיר שאינו מתאים לשיטת הזרם. אם נכניס מכשיר שאינו מתאים, יתכנו סכנות כמו קצרים חשמליים, שריפת שנאים, קבלים ועוד.
יחי ההבדל
רשת החשמל הישראלית עובדת על מתח חליפין של 220 וולט, בתדר של 50 הרץ, בשונה מרשתות חשמל בחו״ל.
למשל בארה״ב, המתח הוא 110 וולט עם תדר של 60 הרץ. ולכן אם מכשיר מסוים יהיה מתאים בארה״ב, יתכן ואינו ב״טווח״ התדרים הנכון עבור ישראל, למשל.
שקע אמריקאי | Maddin the brain, CC BY-SA 3.0
צורת שקע ותקע ישראלי . לא רק הצורה קובעת
אני עומד לרכוש מכשיר בחו״ל. איך אדע אם הוא מתאים לרשת החשמל בארץ?
2 דברים שיש לבדוק היטב ברכישת מכשיר חשמלי בחו״ל:
- טווח המתח (נמדד בוולטים)
- תדר המתח (נמדד בהרץ)
יש לבדוק היטב את לכל מכשיר חשמלי שאנו רוכשים און ליין בחו״ל, ולא רק יש כפי שציינו, בישראל הוא עומד על 200 וולט כך שאם מצוין, למשל שהמכשיר מתאים לטווח המתחים של 210-260 וולט עם תאימות לתדר בין 50-60 הרץ, המכשיר מתאים.
אך המכשיר, למשל, עובד על טווח של 120-100 וולט למשל, המכשיר אינו מתאים ואם נחבר אותו ונפעיל בשקע תקני בארץ, ללא שנאי מתאים – המכשיר, רשת החשמל הביתית ואף אנחנו – נסתכן. בקיצור, לא כדאי.
למידע נוסף על מתחים בעולם בוויקיפדיה >>
וכפי שכבר ציינו, אתר מיי סמאר מוכר רק מכשירים שמתאימים לרשת החשמל בישראל. אם קניתם מאיתנו, אין לכם בעיה 🙂