נתחיל בדיסקליימר קטן (1): האמת שהבחירה בפלטפורמת טויה הייתה די במקרה. בתחילת דרכנו, לא באמת קראנו לעומק אודות הפלטפורמה והטכנולוגיה. נכון, הבנו שיש את זיגבי. הבנו שיש גם מוצרים שמתחברים ישירות להום קיט, אבל זה די נגמר שם. במבט לאחור, האינטואיציה שלנו, לדעתנו, השתלמה. הטכנולוגיה הזו, עם משפחת המוצרים העצומה שמתחברים אליה, היא פשוט (כמעט) מושלמת. למה? תמשיכו לקרוא 🙂

דיסקליימר (2): אין לנו מניות בטויה, ואנו לא מוכרים מוצרים ״מוטים״ מכל סיבה שהיא. את המוצרים שאנו מוכרים, אנו בודקים ממש פיזית ורק אז אנו יכולים לסקור, להמליץ ולהעלות למכירה, פה באתר ״מיי סמארט״

איך הכל התחיל

הכל התחיל בתקופת הקורונה, בה היה לנו הרבה ״שעות בית״, פשוטו כמשמעו. חיפשנו פרוייקט ביתי נחמד, להעסיק בו את עצמנו. אחרי עוד צביעת קיר, שיוף ושליכט על קירות גבס ועוד, שדרגנו והחלפנו את נקודות הרשת. בדיוק אז, בתזמון מושלם, הגיעה לבניין שבו אנו גרים הסיב האופטי ושדרגנו את האינטרנט שלנו. הרצון לבנות בית חכם התעורר ומצאנו את עצמנו עושים ״סקר שוק״. הצטרפנו לקבוצות בפייסבוק ובטלגרם והבנו כמה דברים חשובים. ישנם עוד סביבות כמו טויה, שבגדול, עובדת על רשת הוויפי הביתית (בד״כ עם התדר הנפוץ 2.4 הרץ). ויש את זיגבי, שלצורך התקנת אביזרים העובדים על טכנולוגיה זו, יש צורך ברכזת ביתית, בנוסף לרשת הוויפי. (או מספר רכזות, לכל אזור בבית או משפחת מוצרים מסויימת). קיימים כמובן, יתרונות וחסרונות לכל סביבה, כאשר על 2 הסביבות האלה יש הרבה מאוד סוגי מתגים ומכשירים. ועל כך בהמשך.

אוקיי, הדברים האלה יחסית זולים, לא כמו ששמענו, או ראינו מאחרים, שבחרו לבנות בית חכם עם איש מקצוע, מא ועד תו, אמרנו לעצמנו. מה כבר יכול להיות? נקנה מתג או שניים ונראה אם זה מתאים לנו. אחרי שבועיים, פחות או יותר, המתגים הגיעו. הזמנו חשמלאי וההתקנה ארכה בדיוק 2 דקות. אמרנו תודה והתמכרנו. משם הדרך להחליף את כל המתגים של הבית הייתה קצרה. בפעם השנייה כבר ריכזנו לחשמלאי 7-8 מתגים ובפעם השלישית שהוא הגיע, זה היה כדי להשלים כבר את כל המתגים בבית.

וההמשך ידוע

לאחר מכן הזמנו עוד מספר דברים כמו שקעים חכמים, מגשרים (עניין לפוסט בנפרד), שלטים חכמים אוניברסליים, גלאי עשן, מדי טמפרטורה ועוד. באמצעות אביזרים אלו, בנינו תרחישים ואף פעם כבר לא חזרנו אחורה. כל פעם אנו מוצאים עוד ועוד דברים שאפשר לשלוט עליהם ולעשות אותם ״חכמים״.

אז למה דווקא טויה?

האמת היא שבהתחלה זה פשוט נראה לנו מוזר, שיש צורך לרכוש, בנוסף למתגים, גם רכזת. לכן בחרנו בטויה. במחשבה לאחור, לא הבנו את היתרונות ברכזת, למשל כמו אצל זיגבי, שלמשל עוזרת בשליטה ״לוקלית״, כאשר אין אינטרנט. האמת היא שגם בטויה ישנה אפשרות כזו, אך אפשרות זו הינה ״למתקדמים״. נאמר רק בחצי משפט, שבמידה והרמתם שרת ״הום אסיסטנט״, ישנה אפשרות של חיבור לוקלי של אביזרי טויה. גם בהמשך הדרך, מעבר לפשטות, גילינו עוד ועוד יתרונות לטויה על סביבות אחרות, כמו התממשקות נוחה מאוד לסביבות של גוגל הום ואמזון אלקסה. ואף פתרונות נוחים יחסית להתממשקות לסביבה של אפל הום קיט, דרך הום בריג׳ ועוד.